Procès d’elaboració

En la producció de l’oli Eixerit hi ha una especial cura i un control estricte durant tot el procés: des del cultiu de l’olivera i la recol·lecció de l’oliva fins a la recepció i elaboració de l’oli per a obtenir un producte final amb unes condicions organolèptiques excel·lents.

El procès d’elaboració de l’oli consta de diferents fases:

Selecció de les olives

Quan les olives arriben a les nostres instal·lacions, se seleccionen els fruits més sans, es classifiquen per categoria i es netegen per acabar d’eliminar impureses.

Molta

Triturem el fruit com més ràpid millor per aconseguir olis de molta qualitat i evitar possibles processos fermentatius que provoca l’emmagatzematge d’olives durant el temps.

Batuda

Mitjançant processos únicament mecànics, utilitzem la decantació. Primer es passa per una centrifugadora horitzontal per a separar l’oli de la sansa i després, per una centrifugadora vertical.

Extracció de l’oli

Mitjançant un procés de centrifugació mecànica, separem la fase sòlida de la líquida.

Emmagatzematge i envasament

L’oli s’emmagatzema en dipòsits d’acer inoxidable, perquè quedi protegit de la llum, de l’oxigen i dels canvis de temperatura, i finalment s’envasa. Després d’efectuar els nostres tastos interns, seleccionem aquell producte digne de portar el nostre segell. En aquest procés es tenen en compte la carta d’atributs positius que ha de tenir un oli d’oliva verge i verge extra: afruitat, verd, amarg, picant, astringent, aspre i dolç.